Gost dobio 50 metara prednosti
0

Na Jamajci se "utrkivali" princ Harry i Usain Bolt

Totalsport
Usain Bolt i princ Harry (Foto: AFP)
Usain Bolt i princ Harry (Foto: AFP)
U glavnom jamajčanskom gradu Kingstonu na univerzitetu West Indies iz čiste zabave za brojne studente britanski princ Harry susreo se s najboljim svjetskim sprinterom Usainom Boltom.

Nakon Harryjevog nepravilnog starta, te gotovo 50 metara prednosti koju mu je prepustio, Usain Bolt je uz puno smijeha lakoćom dostigao "suparnika", te potom stao u prepoznatljivu pobjedničku pozu. Sve to odigralo pred očima nekoliko stotina studenata na Univerzitetu West Indies u Kingstonu.

Nakon "utrke" višestruki svjetski rekorder i britanski princ razgovarali su sa studentima i brojnim mladim jamajčanskim atletičarima, a visoki gost je izrazio svoje divljenje zemlji koja sa svega 3 miliona stanovnika ima toliko mnogo vrhunskih atletičara.

"Ne odlazite u Ameriku (SAD), jer imate talente koji su potrebni vašoj zemlji", poručio je okupljenima Princ Harry.

On se trenutno nalazi na turneji karipskim otocima u sklopu dijamantnog jubileja Kraljice Elizabete koja slavi 60 godina na prijestolju. Posjet 27-godišnjeg Princa dolazi u trenutku kada je nova premijerka Jamajke Portia Simpson Miller pozvala na jačanje veza s britanskom monarhijom.

Jamajka je nezavinost od Velike Britanije stekla 1962. premda je i nakon toga priznavala britansku krunu kao svog titulara.