Ponovo u centru pažnje
0

Na aukciji provokativne fotografije Carle Bruni

Sarajevo-x.com
Baš kada se pomislilo kako se stišala bura u vezi afera predsjedničkog para Francuske, Carle Bruni i Nicolasa Sarkozyja, uslijedio je novi podsjetnik na burnu prošlost Carle, bivšeg topmodela, koji je prvu damu vratio u centar pažnje javnosti. Naime, u prodaji su dvije njene provokativne fotografije.

Fotografije je načinio Helmut Newton, a na jednoj od njih prikazana je 25-godišnja Bruni kako naslonjena na klavir, u prekratkoj haljinici razgleda stare fotografije, dok njene obline doslovno "sijevaju".

Ove fotografije su se pojavile i ranije, no Carla Bruni zasigurno u ovom trenutku ne bi htjela takvu pažnju javnosti i ponovno "čeprkanje" po njenoj prošlosti, piše Daily Mail.

Naime, nedavno su francuski mediji pronijeli glasine o tome da Carla Bruni vara svog supruga sa muzičarom Benjaminom Biolayom, dok je Nicolas Sarkozy utjehu pronašao u naručju ministrice okoliša Chantal Jouanno.

Inače, prije dvije godine predsjednički par se suočio sa sličnom neugodnošću kada se fotografija gole Carle Bruni našla u prodaji u Londonu i to baš u vrijeme kada je francuski predsjednički par došao u zvaničnu posjetu Velikoj Britaniji.

Tu fotografiju je 1993. godine načinio Michael Comte, a na fotografiji Carla Bruni samo rukama prekriva svoju golotinju. Fotografiju je kupila nepoznata osoba za 60.000 funti.