Ah, ljubav
0

Mr. Sulu iz "Star Treka" vjenčao se s dečkom

Sarajevo-x.com
Nekadašnja zvijezda megapopularne naučnofantastične američke serije "Star Trek" iz 60-tih godina George Takei alias Mr. Sulu vjenčao se u nedjelju, u Los Angelesu, sa svojim dugogodišnjim dečkom, saznaje Reuters u ponedjeljak.

Naime, 71-godišnji japanski glumac konačno se "na ljubav zauvijek" obavezao svom dugogodišnjem poslovnom i životnom partneru, 17 godina mlađem Bradu Altmanu.

Oko 200 ljudi prisustvovalo je budističkoj ceremoniji vjenčanja u japansko-američkom nacionalnom muzeju u Los Angelesu, među kojima su bile i Takeijeve kolege iz spomenute serije, i to Walter Koenig, koji je sa zadovoljstvom preuzeo ulogu kuma, te Nichelle Nichols (poručnica Uhura).

Par je nosio odijela, bijele sakoe i košulje sa crnim leptir mašnama na taj, za njih najvažniji dan tokom kojeg su i ozakonilii svoju ljubav dugu čak 21 godinu.

Sama ceremonija desila se tri mjeseca nakon što je Kalifornija dozvolila istospolne brakove. Takei i njegov partner su među prvim slavnim gay parovima koji su dobili dozvolu za vjenčanje od kalifornijskog Vrhovnog suda.