Jedna od najljepših žena današnjice
0

Možete li prepoznati ovu oskarovku koja se takmičila za Miss svijeta

Klix.ba
Jedna od najuspješnijih holivudskih glumica i najatraktivnijih žena svijeta Halle Berry, proslavila je jučer rođendan. Iako joj je 46, Halle izgleda atraktivnije od mnogih mlađih kolegica.

Zvijezdu filma "Monster's Ball" šira svjetska javnost je bolje upoznala davne 1986. godine kada se takmičila na izboru Miss svijeta, kada je bila šestoplasirana.

Iako u to vrijeme nije imala filmsku karijeru, Halle je naslutila da će jednog dana daleko dogurati. Na pitanje žirija čime bi se htjela baviti, ova filmska diva je izjavila da bi htjela postati zabavljačica ili raditi bilo šta što ima veze sa medijima.

Halle je dobitnica mnogih filmskih nagrada, a među njima je i ona najsjajnija. Za ulogu Letcije Musgrove u filmu "Monster's Ball" 2002. Američka filmska akademija joj je dodijelila Oscara. Ona je do danas ujedno i jedina žena afroameričkog porijekla koja je dobila ovu prestižnu nagradu za glavnu ulogu u nekom filmu.

Osim što je bila mlađa i imala bitno drugačiju frizuru kada se takmičila za Miss svijeta, Halle i u 46. godini izgleda atraktivno i privlačno. Da li biste je odmah prepoznali na fotografijama iz '86. godine?