Showbiz
0

Morbidna izjava Quentina Tarantina

Sarajevo-x.com
Quentin Tarantino; Foto: AFP
Quentin Tarantino; Foto: AFP
Redatelj filma "Kill Bill", Quentin Tarantino, za britanski magazin GQ izjavio je da vjeruje da bi ga "Svemoćni" mogao ubiti, jer je on već ostvario sve zbog čega je poslan na Zemlju.

"Prije nego što sam postigao išta u karijeri, razmišljao sam u stilu 'Ne trebam brinuti da ću poginuti u zemljotresu. Neću umrijeti ni u avionskoj nesreći, jer ja imam još stvari da uradim. Bog me nije poslao ovdje da bi me tako rano uzeo sebi'. Ali onda, poslije filma 'Pulp Fiction', počeo sam razmišljati 'Možda sam već uradio sve što sam trebao' ", izjavio je slavni redatelj Tarantino.

Upravo ovaj strah je za 44-godišnjeg redatelja bio i inspiracija za njegov novi film "Death Proof", koji prikazuje ubicu koji svoje žrtve ubija obarajući ih svojim oklopnim automobilom.

"Odlučio sam da nabavim sigurnije auto, a onda mi je neko iz filmske industrije rekao 'Kupi auto koje želiš, a onda daj 10.000 dolara kaskaderskoj ekipi i oni će ti napraviti auto u kojem se ne može poginuti. Oni to mogu uraditi na svakom automobilu' ", izjavio je Tarantino.

Film "Death Proof" se trenutno prikazuje kao jedan dio dvostrukog filma "Grindhouse", u kojem se osim Tarantinovog nalazi i film Roberta Rodrigueza "Planet Terror". Ipak, film "Grindhouse" je doživio fijasko na američkom box-officeu. Zbog toga, filmovi će u Evropi biti prikazivani odvojeno.

"Grindhouse" je dobio odlične kritike, ali zbog svoje složene strukture i predugačkog trajanja nije privukao publiku u kino dvorane.