Lady Gaga
0

'Moramo se boriti za svoja prava i ja nisam komad mesa'

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Američka pop-pjevačica postala je rekorderka u historiji dodjele nagrada MTV Video Music Awards. U nedjelu u Los Angelesu odnijela je čak osam nagrada, a bila je nominirana u 13 kategorija. Ono što je posebno zanimljivo jeste to što je slavna muzičarka nagrade primala u različitim kreacijama.

Najveću pažnju gledatelja muzičarka je privukla kada je izašla da primi nagradu za najbolji video. Naime, Lady Gaga je izašla u haljini koja izgleda kao da je načinjena od sirovog mesa, a i na glavi je odrezak, koji je zapravo predstavljao šeširić.

Napomenimo da je Lady Gaga prošle sedmice u mesnom bikiniju pozirala za japansko izdanje magazina "Vogue Hommes", čime je izazvala brojne reakcije. Nekima se njen bikini od sirovog mesa zaista svidio, dok su neki od Lady Gaginih fanova istakli kako ništa odvratnije nisu vidjeli.

Uprkos kritikama, američka pop-pjevačica odlučila je da se još jednom pojavi u haljini od sirovog mesa. Nakon što je po nagrade izlazila u lepršavim haljinicama sa zlatnim ukrasima, u cipelama s visokim potpeticama, u haljini koju je za nju dizajnirao Giorgio Armani, kraljevskoj haljini preminulog dizajnera Alexandera McQueena…, Lady Gaga je izašla da primi i nagradu za najbolji video za pjesmu "Bad Romance".

U trenutku kada se Lady Gaga približila divi Cher, da od nje preuzme nagradu, sve kamere, svi aparati i sve oči su bile uprte u nju. Naprosto je sve zapanjila svojim izgledom… Mrežaste čarapice, haljina od sirovog mesa, pa čak i čizmice od sirovog mesa…

Govoreći o svom kostimu, Lady Gaga je istakla kako time ne iskazuje nepoštovanje prema veganima ili vegetarijancima. Muzičarka je kazala kako je ona osoba koja se zalaže za prava svih ljudi na svijetu i upravo je oblačenje kostima od sirovog mesa jedan od načina da se založi za prava ljudi.

"Ova haljina ima nekoliko značenja, a večeras ona meni predstavlja to da se moramo zalagati i boriti za ono u šta vjerujemo, jer ako se ne borimo za svoja prava, mogli bismo jako brzo imati prava koliko i mesa na kostima. A, ja nisam komad mesa", kazala je Gaga, prenosi magazin "USA Today".

Inače, o haljini američkje umjetnice danas bruje svi mediji. Mnogim umjetnicima se svidjela i već su putem Twittera ili Facebooka čestitali Lady Gagi na osvojenih osam nagrada, ali i na izboru savršenih kostima.

Ipak, PETA-i se, izgleda, Gagin sinoćnji izgled nije nikako svidio, mada još uvijek nisu uputili zvanično saopćenje.