Glumica u posjeti BiH
3

FOTO / Monica Bellucci stigla u Banju Luku, dočekao je Emir Kusturica

Klix.ba/Anadolija
Monica Bellucci sa Milorad
Monica Bellucci sa Milorad
Italijanska glumica Monica Belluci, koja je glavna gošća ovogodišnjeg filmsko-muzičkog festivala Kustendorf, na putu za Mokru goru, kratko se danas zadržala u Banjoj Luci gdje se susrela s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.
Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija
Belluci je u Banja Luku stigla u pratnji reditelja Emira Kusturice s kojim će potom otputovati u Višegrad gdje će posjetiti Andrićgrad, a zatim će se uputiti na Mokru Goru.

Nakon prijema i razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, poznata italijanska i svjetska glumica Monica Belluci u popodnevnim satima napustila je Banj uLuku, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U kratkom obraćanju novinarima prije odlaska u Višegrad u pratnji režisera Emira Kusturice, Belluci je kazala da će uskoro u Bosni i Hercegovini zajedno sa Emirom Kusturicom snimati novi film.

"To mi daje priliku da ovdje duže ostanem, da bolje upoznam zemlju i ljude, i sretna sam zbog te prilike“, kazala je Belluci.

Kusturica je kazao kako je posjeta poznate glumice "divna prilika“ za najavu novog filma.

"Ovo je divna prilika da najavimo snimanje moga novog filma 'Ljubav i rat' koje počinje u maju u Trebinju i u kojem će Monica Belluci igrati glavnu ulogu. Drago mi je što će i predsjednik Republike podržati i snimanje ovog filma, kao što je i do sada podržavao sve što radim“, kazao je režiser.

Dodik je ovom prilikom naglasio da je "velika čast za RS ugostiti tako veliku filmsku zvijezdu, ali i direktore Kanskog i Marokanskog festivala“.

"Ovo je potvrda da Emir Kusturica može da širi dobre vijesti“, kazao je Dodik. Belluci i Kustiruca su otputovali za Višegrad gdje će posjetiti Andrićgrad, a potom će put nastaviti ka Mokroj gori gdje se održava filmsko-muzički festival Kustendorf.

Monica Belluci je svjetsku slavu stekla glavnom ulogom u italijanskom filmu "Malèna" iz 2000. U narednim godinama redale su se uloge u međunarodnim projektima, od kojih su komercijalno najuspješniji bili drugi i treći nastavak filmskog serijala "The Matrix" braće Wachowski.

Posebnu pažnju javnosti je privukla 2004. ulogom Marije Magdalene u kontroverznoj "Pasiji" redatelja Mela Gibsona.

Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija

Zahtjevnom ulogom biblijske grešnice poprilično se odmakla od svog seksipilnog imagea, a brojni su filmski kritičari hvalili njenu izražajnu glumu na armejskom jeziku.

Rijetka kombinacija savršenog lica i zamamnog tijela, ovoj je glumici priskrbila titulu jedne od najljepših žena današnjice.