Showbiz
255

Monica Bellucci je nova Bondova djevojka: Biti seksi nema veze s godinama, to je stanje uma

Klix.ba
Svojom poznatom figurom pješčanog sata i titulom jedne od najseksi žena svijeta, nije ni čudo da je upravo Monica Bellucci dobila ulogu u novom filmu o Jamesu Bondu "Spectre", u kojem će igrati uz kolegu Daniela Craiga.

Ipak, ukoliko lijepu talijansku glumicu pitate o seksipilu, reći će vam kako on nema nikakve veze s izgledom.

"Biti seksi nema veze sa godinama ili izgledom, to je stanje uma. Kada je u pitanju ljubav i privlačnost, ne bismo se trebali brinuti o godinama", kazala je Bellucci za britanski Mirror.

Bellucci priznaje da se iznenadila nakon poziva da glumi u filmu misleći da je zovu da igra ulogu M, koju je ranije igrala Judi Dench. Bellucci je kao 51-godišnjakinja najstarija Bondova djevojka.

"To je znak da je kino u stanju otvorenije gledati na zrelije glumice. Veoma je bitno pokazati da žene i sa 50 mogu biti interesantne i atraktivne kao i žene sa 30", kazala je.

A Bellucci je svakako dokaz za to - glumici i u šestoj deceniji nude filmske uloge. No, u čemu je tajna njenog dobrog izgleda?

Bellucci tvrdi da ne ide u teretanu, niti se vaga, već se oslanja na dobru hranu, piće, seks i mnogo smijeha kako bi održala mladoliki izgled.