2 godine nakon smrti starlete
0

Momak i ljekari Anne Nicole Smith na sudu

Sarajevo-x.com
Anne Nicole Smith i Howard K. Stern (AP)
Anne Nicole Smith i Howard K. Stern (AP)
Momak i ljekari tragično preminule starlete Anne Nicole Smith u četvrtak su optuženi za izdavanje na hiljade recepata za lijekove od kojih je Smithova i umrla 2007. godine, piše AP.

Howard K. Stern, dečko Anne Nicole Smith i dvoje ljekara Sandeep Kapoor i Khristine Eroshevich optuženi su za ilegalno izdavanje lijekova (opijata i sedativa), te zavjeru protiv glumice i bogatašice Anne Nicole Smith.

Anne Nicole Smith je 2007. godine umrla od posljedica predoziranja lijekovima, a nakon njene smrti pronađene su na hiljade ljekarskih recepata na opijate i sedative koje je Smithova pila u ogromnim količinama.

Policija je recepte pronašla u hotelskoj sobi u Hollywoodu u kojoj je Smithova umrla. Neko vrijeme prije smrti, 39-godišnja Anne Nicole Smith bila je u teškoj depresiji zbog smrti sina zbog čega je i pila ogromne količine sedativa.

Njen tadašnji momak, Howard K. Stern, optužen je da je nestabilnoj starleti nemilice davao lijekove, a i zbog toga što su mnogi od ljekarskih recepata glasili na njegovo ime.

Anne Nicole Smith, model, Playboyeva zečica i glumica rođena je u Texasu, 1967, godine, a svjetsku slavu stekla je tek kad se 1994. godine udala za 63 godine starijeg američkog multimilionera Howarda Marshalla nakon čije smrti je dobila dio njegovog ogromnog bogatstva.