Nakon vjenčanja
0

Mladenci William i Kate će u kočiji proći Londonom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Princ William i Kate Middleton u kočiji će se provesti kroz London 29. aprila, kada ih vjenča duhovni vođa Anglikanske crkve nadbiskup od Canterburyja, saopćeno je u srijedu iz kraljevske palače.

Ovo su prve pojedinosti objavljene otkako je 23. novembra najavljeno da će se vjenčanje obaviti 29. aprila u Westminsterskoj opatiji u centru Londona.

Kate Middleton će stići do opatije automobilom, precizira se u saopćenju. Ceremonija će početi u 11.00 sati.

Kada se budu vraćali iz opatije, mladenci će proći Londonom u kočiji, kao Charles i Diana trideset godina prije njih, 1981. godine.

Povorka će se kretati pored parlamenta, kroz ministarsku četvrt Whitehjall, a zatim velikom avenijom "Mall" koja vodi do Buckinghama.

U Buckinghamu će mlade supružnike dočekati kraljica Elizabeth, koja će u njihovu čast prirediti prijem. Lista zvanica, čiji je delikatni izbor tema mnogih članaka u novinama, treba da "predstavlja zvanični i privatni život para", precizira se u saopćenju.

Otac princa Williama princ Charles organizirat će zatim privatnu večeru poslije koje će se održati bal u Buckinghamu, "za par i njihove prijatelje bliske porodici", navodi se u saopćenju.

Princ William, drugi u redu nasljednika engleskog trona, ženi svoju dugogodišnju djevojku. Dvoje 28-godišnjaka se srelo u univerzitetskim klupama prije osam godina.