Showbiz
0

Ministarstvo kulture RH: Halid Bešlić ne zaslužuje hrvatski pasoš

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Među 625 osoba koje su ove godine dobili hrvatsko državljanstvo, našlo se i dobro poznato lice s TV i filmskih ekrana, glumac Emir Hadžihafizbegović.

Bh. glumac je zatražio hrvatsko državljanstvo i dobio ga uz preporuku Ministarstva kulture RH. Naime, kada hrvatsko državljanstvo traže osobe koje su utjecajne u krugovima sporta, naukei ili kulture, MUP koji izdaje rješenja o državljanstvu, traži preporuku od resornog ministarstva. U slučaju Hadžihafizbegovića Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene.

Prije njega hrvatsko je državljanstvo dobio i reper Edo Maajka. No, manje sreće od svojih kolega imao je pjevač Halid Bešlić. Ministarstvo kulture RH prije tri godine odbilo je njegov zahtjev. Iz uprave Glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti u tom ministarstvu zaključili su kako Halidov rad nije pridonio hrvatskoj kulturi, piše Jutarnji.hr.

"Volio bih da sam dobio hrvatski pasoš, to bi mi olakšalo putovanje. Htio sam državljanstvo zbog jednostavnijeg putovanja, posla, odlaska na more, ali i kupnje nekretnine", rekao je Halid.