Trka u "gluho doba"
1

Mickey Rourke: I ja sam pobijedio Usaina Bolta

Totalsport
Mickey Rourke (Foto: AFP)
Mickey Rourke (Foto: AFP)
Holivudski glumac Mickey Rourke tvrdi da je u sprintu na jednoj londonskoj ulici pobijedio ni manje ni više nego - Usaina Bolta.

U intervjuu za Yahoo! Sports 59-godišnja zvijezda filma Hrvač je opisala scenu koja se prije nekoliko dana navodno dogodila ispred londonskog noćnog kluba Wellington i to u 4 sata ujutro.

"Bili smo ispred Wellingtona u doba noći kada je, znate, sve moguće. Prišao sam Boltu i rekao mu "Hajde, ti si najbrži čovjek svijeta, idemo", ispričao je Rourke koji je zbog razlike u godinama i, svakako, trkačkom umijeću, ipak od jamajčanskog atletičara zatražio popust.

"Na ulici je bilo oko 30 metara slobodnog prostora. Bolt je startao oko četiri koraka iza mene. Krenuli smo i pobijedio sam ga za nekoliko centimetara", iznio je svoju verziju događaja glumac, dok se svjetski rekorder na 100 i 200 metara nije oglasio.

Nakon što ga je Yohan Blake dvaput pobijedio na nacionalnim kvalifikacijama, Bolt je sada izgubio i od ostarjelog glumca. U odbranu olimpijskih zlata iz Pekinga će tako krenuti s tri uzastopna poraza.