Dr. Conrad Murray tvrdi
0

"Michael Jackson se ubio!"

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Prema izvještajima koji se pojavljuju danas u Americi, Michael Jackson će biti okrivljen za vlastitu smrt jer je uzeo fatalnu količinu lijekova koja ga je navodno i ubila. Advokati dr. Conrada Murraya, koji je optužen za ubistvo ove megazvijezde, navodno će sudu izjaviti kako je 50-godišnji pjevač slučajno uzeo smrtonosnu dozu lijekova , a ne kako je za to kriv njegov lični doktor.

Prema pisanju web sitea TMZ.com, Jackson je nakon buđenja, onog dana kad je preminuo, uzeo veliku količini Propofola bez znanja dr. Murraya koji je bio u drugoj prostoriji. Onda je navodno sebi ubrizgao taj lijek za spavanje uzrokujući teški srčani napad.

Kada se dr. Murray vratio u sobu, primjećujući da su kod Jacksona očni kapci bili rašireni, pokušao ga je oživjeti davanjem vještačkog disanja u isto vrijeme zovući u pomoć.

Samouzrokovana smrt je posljednja od tvrdnji koje okružuju Jacksonovo iznenadno umiranje prošlog juna u njegovom iznajmljenom domu u Los Angelesu.

Dr. Murray, koji je trebao pratiti pjevača na njegovoj povratničkoj turneiji u O2 areni u Londonu, optužen je za njegovu smrt odmah nakon završetka istrage koju je provela policija iz Los Angelesa.

Autopsija je pokazala da je Jackson umro od srčanog napada koji je bio uzrokovan korištenjem anestetika Propofola kojeg je redovno koristio kako bi mogao spavati. Prema pisanju TMZ-a, advokati dr. Murraya će se u svojoj odbrani koristiti upravo argumentom da je smrt samouzrokovana kada se pred sudom nađe kasnije ove godine.

On će se suočiti sa pet godina zatvora ako bude osuđen za ubistvo iz nehata.

Murray je tvrdio da nije učinio ništa loše time što je Jacksonu dao lijek Propofol i da je bio prisutan većinu vremena dok je pjevač spavao.

Njegovi advokati će ustvrditi da je sobu napustio na svega dvije minute kako bi otišao u toalet, a da se Jackson u tom momentu probdudio i sam sebi ubrizgao lijekove. TMZ je naveo da istraživači iz ureda mrtvozornika okruga Los Anđeles napravili fotografiju sobe, na kojoj se vidi prazna boca Propofola ispod noćnog stolića odmah do Jacksonovog kreveta.

"Odbrana će tvrditi da je Jackson zgrabio bočicu sa stolića, uzeo lijek i onda je ispustio na pod"

Dokumenti koji su objavljeni prije sedmicu dana su otkrili da je tjelohranitelj Alberto Alvarez ustvdio da je dr. Murray zaustavio oživljavanje Jacksona kako bi sakrio bočice Propofola.