Showbiz
0

Michael Jackson mora prodati Neverland

Sarajevo-x.com
Čuveni Michael Jacksonov Neverland Valley Ranch u Kaliforniji bit će zatvoren i prodan 19. marta ako pop zvijezda ne isplati razliku od skoro 25 miliona američkih dolara, objavljuje Reuters.

Ukoliko Jackson ne pokrije nevjerovatnu razliku od 25 miliona američkih dolara, Neverland će biti prodan onome koji ponudi najviše novca na javnoj aukciji.

Glasnogovornik popularnog pjevača, Raymone Bain, nije se javno oglasio povodom najave zatvaranja Neverlanda.

Nekadašnji kralj pop muzike je još od 1988. godine vlasnik ranča od 1,133 he u podnožju brda iznad Kalifornije. Ranč je dobio ime po čudesnom otoku iz J.M. Barrievih priča o Petru Panu, na kojem djeca nikad ne odrastu. U ranču četrdesetdevetogodišnjeg Michael Jacksona nalaze se privatni zoološki vrt i zabavni park, ukrašen statuama likova iz priča o Petru Panu.

Pjevač je sve manje vremena provodio na Neverlandu otkako je 2005. godine oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje jednog dječaka.

Kalifornijske vlasti su 2006. godine naredile zatvaranje posjeda i kaznile su Jacksona novčanom kaznom zbog neispunjavanja dužnosti, neplaćanja zaposlenika i neodržavanja reda i sigurnosti, zbog čega su životinje iz zoološkog vrta prebačene na sigurno.