Smrtovnica potvrdila
0

Michael Jackson je ubijen

Sarajevo-x.com
Britanski mediji došli su do kopije smrtovnice Michaela Jacksona u kojoj, kako tvrde, stoji da je službeni uzrok smrti kralja popa intravenozno ubistvo.

Naime, u originalnoj smrtovnici koja je izdata 7. jula, nije naveden uzrok smrt Jacksona, no već 31. avgusta vještak medicinske struke Christopher Rogers u smrtovnicu dodaje da je Jackson preminuo od akutnog trovanja Propfolom.

Rogers je utvrdio da je Jackson preminuo od intravenozne injekcije koju mu je dala druga osoba.

Navodeći policijske izvještaje britanski list "The News of the World" tvrdi da je liječnik kralja popa, Conrad Murray priznao kako je Jacksonu dao smrtonosnu dozu Propfola, te je već angažirao advokata i priprema odbranu.

“Čvrsto vjerujemo da će policija pronaći krivca. Želimo da nadležni organi objave tačne podatke o tome šta se dešavalo posljednjih sati Michaelovog života. Znamo da se veoma mnogo dokumenata čuva u strogoj tajnosti”, kazao je jedan član Jacksonove porodice dodajući da porodica i dalje vjeruje da je u smrt muzičara bilo upetljano više osoba, te da neće prestati tragati za krivcima sve dok istina ne izađe na vidjelo i dok pravda ne bude zadovoljena.