Hollywood Reporter
0

Michael Douglas se oporavlja i priprema za novi film

Sarajevo-x.com
Michael Douglas (Foto: PA)
Michael Douglas (Foto: PA)
Holivudski glumac Michael Douglas uspješno se oporavlja nakon tretmana raka. Veteran američkog glumišta završio je s hemoterapijama i priprema se za ulogu u novom filmu Stevena Soderbergha "Liberace", čije snimanje počinje u maju ili junu naredne godine.

Douglas je u intervjuu za "Hollywood Reporter" otvoreno progovorio o strašnoj bolesti koja mu je dijagnosticirana i načinu kako se mjesecima nosio s tim. Osim zdravstvenih problema, 66-godišnjak je prolazio kroz težak period i jer mu je sin završio u zatvoru zbog droge, a bivša supruga ga tužila na sudu.

"Sa takvim zdravljem, sinovim zatvorom i tužbom bivše supruge sretan sam da danas mogu sjediti i razgovarati s vama", kazao je glumac novinaru.

Dodao je i kako se zbog bolesti zbližio sa ocem, 93-godišnjim Kirkom Douglasom, koji mu je dolazio skoro svaki dan. Druženje s ocem mu je posebno prijalo jer, kako je otkrio, on nikad nije bio tu dok je Michael odrastao.

"U toku tih ključnih godina Kirk je radio pet filmova godišnje", kazao je mlađi Douglas, koji ne želi ponoviti očevu grešku te planira s porodicom krenuti na put oko svijeta, na kojem će se što više družiti.

Michael je još jednom ponovio koliko je zahvalan svojoj supruzi Catherine Zeta-Jones što je bila uz njega sve ovo vrijeme i što je imala dovoljno razumijevanja da mu pruži dovoljno prostora koji je trebao.

Istakao je da se nikad nije plašio da je blizu smrti.

"Nisam gledao na to kao na život i smrt, već kao na bolest koju moram preboljeti", dodao je glumac. On će u januaru ići na nove pretrage kako bi se potvrdilo da li je rak zaista uklonjen. Doktori su mu rekli da postoji 80 posto šansi da se izliječi i on je veoma optimističan.