Showbiz
0

Mesna haljina Lady Gage završit će kao biftek

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Mesna haljina u kojoj se muzičarka Lady Gaga pojavila na dodjeli MTV nagrada bit će "arhivirana" kao biftek, pišu američki mediji.

Mnogi muzičari i ljubitelji mode pitali su se šta će se desiti sa mesnom haljinom Lady Gage, koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Prema riječima dizajnera bizarne kreacije, bit će "arhivirana" kao biftek.

"Haljina će proći kroz određeni proces prerade i postati biftek, te će kao takva biti arhivirana", kazao je dizajner Franc Fernandez.

Lady Gaga se na dodjeli MTV nagrada pojavila u haljini od mesa, na nogama je imala čizme od mesa, pa čak su i torbica i šešir bili načinjeni od mesa. Nekima se njen izgled zaista svidio, dok su udruženja za zaštitu životinja burno reagovala.

Slavna pjevačica Cher, koja je vodila dodjelu MTV nagrada, na svom profilu na Twitteru je napisala da je umjetničko djelo zapanjujuće i da je torbica načinjena od mesa "genijalna".

"Moderna umjetnost izaziva raspravu, introspekciju i sukob. Svi pričaju o tome, BINGO!", napisala je Cher.

Ipak, zaštitnici životinja su istakli kako je haljina načinjena od mesa krave uvrijedljiva i da Lady Gagi neko treba reći da je svojom kreacijom više uznemirila ljude nego što ih je impresionirala.

No, Lady Gaga je prokomentarisala da haljinom ne iskazuje nepoštovanje prema veganima ili vegetarijancima i da je ona osoba koja se zalaže za prava svih ljudi na svijetu.

"Ova haljina ima nekoliko značenja, a večeras ona meni predstavlja to da se moramo zalagati i boriti za ono u šta vjerujemo, jer ako se ne borimo za svoja prava, mogli bismo jako brzo imati prava koliko i mesa na kostima. A, ja nisam komad mesa", kazala je tada slavna muzičarka.