Da bi učvrstila odluku
0

Melanie Griffith na "rutinskoj" rehabilitaciji

Sarajevo-x.com
Američka glumica Melanie Griffith je otišla na rehabilitaciju iz još nejasnih razloga, javlja Daily Mail.

Pedesetdvogodišnja holivudska zvijezda insistira na tome da je rehabilitacija, jednostavno, njena "rutina" kako bi ostala zdrava.

Glasnogovornik ove glumice, inače supruge glumca i latino zavodnika Antonia Banderasa Robin Baum je izjavio: "Otišla je na rehabilitaciju kako bi učvrstila svoju odluku da ostane zdrava."

"To je dio rutinskog plana, koji je zajedno s ljekarima osmislila prije nekoliko godina."

Vjeruje se da je Melanie trenutno u centru Cirque Lodge u Utahu, koji je pomogao i mnogim drugim slavnim osobama poput glumice i pjevačice Lindsay Lohan, Eve Mendes i Kirsten Dunst.

Ovo je, inače, treći put da ova glumica traži pomoć u ovakvoj vrsti ustanove. U 2000. godini tamo je tražila pomoć kako bi se riješila ovisnosti o lijekovima protiv bolova. Tad je rekla da joj je rehabilitaciju preporučio njen ljekar, uputivši je u Daniel Freeman Hospital, kako bi se odvikla od lijekova koje je uzimala nakon povrede vrata.

Melanie se prethodno borila i s ovisnošću o drogama i alkoholu, po čemu je bila poznata u 1970-im i 1980-im.

Kći glumice Tippi Hendren i marketinškog stručnjaka Petera Griffitha je imala nekonvencionalno djetinjstvo, a u prvog supruga Dona Johnsona zaljubila se kad je imala 14 godina. Vjenčali su se kad je napunila 18-tu, ali brak je trajao tek nekoliko mjeseci.

Za vrijeme drugog braka s glumcem Stevenom Bauerom, Melanie se okrenula k drogi i alkoholu. Nakon razvoda sa Stevenom i izlaska s prve rehabilitacije 1988. godine, poznata holivudska glumica se pomirila s prvim suprugom Donom.

Na vrhuncu karijere je bila krajem 1980-ih kad je za ulogu u "Zaposlenoj djevojci" nominirana za Oscara. Međutim, kako joj je karijera nakon toga krenula silaznom putanjom, njen brak s glumcem Donom Johnsonom se raspao ponovo, da bi se ona ubrzo zaljubila u zavodnika Antonija Banderasa, s kojim je u braku od 1996. godine.

Melanie Griffith ima troje djece iz tri braka - Alexandera Bauera (24), Dakotu Johnson (19) i Stellu Banderas (12).