Showbiz
0

Mel Gibson uputio javno izvinjenje

Sarajevo-x.com
Poznati glumac Mel Gibson uputio je javno izvinjenje povodom nedoličnih opaski izrečenih tokom njegovog hapšenja.

Kako pišu američki mediji, Gibson, koji je uhapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju u petak navečer u Kaliforniji, vrijeđao je prilikom hapšenja policajce. Većina uvreda je bili anti-semitske prirode.

U dugoj izjavi koju je objavio u subotu, Mel Gibson se javno izvinuo zbog "nedoličnih" riječi koje je uputio policajcima, ali nije naveo koje su tačno riječi bile u pitanju.

"Ponašao sam se kao osoba koja je u potpunosti izvan kontrole kada su me uhapsili. Rekao sam stvari za koje apsolutno ne mislim da su takve i koje su nedolične", objasnio je glumac u svom izvinjenju.

"Policajci su samo radili svoj posao, i drago mi je da su me uhvatili prije nego sam prouzrokovao neku nesreću u kojoj bi nevini stradali", dodao je pokajnički Gibson.

Prema pisanju jednog web magazina, Gibson je tokom hapšenja rekao: "Židovi su odgovorni za sve ratove na svijetu", te potom upitao policajca Jamesa Meea da li je i on Židov.

Kontraverzne priče su okružile Gibsona još od 2004. godine kada je snimio film "Pasija" kojeg su mnoge religijske zajednice ocijenile kao anti-semitski.