Tvrdnje bivšeg saradnika
7

Mel Gibson je nasilan čovjek opsjednut antisemitizmom

Klix.ba
Glumac Mel Gibson je namjeravao unajmiti plaćenog ubicu da ubije njegovu bivšu djevojku Oksanu Grigorievu s kojom ima kćerku Luci, tvrdi njegov bivši saradnik i holivudski producent Joe Eszterhas.

U pismu na devet strana, upućenom Gibsonu, a do kojeg je došao magzin The Wrap, Eszterhas iznosi uznemirujuće pojedinosti iz života poznatog glumca.

Gibsonov bivši saradnik i producent propalog projekta "Maccabee" tvrdi da je Gibson veoma nasilan i agresivan čovjek, koji ne preza ni od čega. On piše da su on i njegova supruga u više navrata svjedočili Gibsonovoj divljoj i eksplozivnoj naravi.

Eszterhas otkriva da je glumac namjeravao unajmiti plaćenog ubicu da ubije njegovu bivšu djevojku Oksanu Grigorievu. Navodno se Gibson namjeravao sprijateljiti s FBI agentima koji će mu pomoći da se riješi Grigorieve zauvijek.

"Želim je j**ati i zabadati nož u nju dok to radim", navodno je nekada kazao poznati glumac.

Eszterhas Gibsona optužuje da mrzi Jevreje i da je namjerno upropastio "Maccabee", film koji je trebao govoriti o njihovom stradanju.

U pismu Eszterhas piše da je Gibson pogrdno govorio o holokaustu te da je opsjednut antisemitizmom. Jedne prilike je Gibson za nekadašnjeg člana Beatlesa Johna Lennona rekao da mu je drago što je mrtav.

"Zaslužio je da bude ubijen. Poslušajte njegovu pjesmu 'Imagine'. Mrzim tu j**enu pjesmu, drago mi je da je mrtav", prenosi Eszterhas Gibsonove riječi.