"Predsjednik nema hrabrosti"
0

Matt Damon žestoko napao Obamu

Sarajevo-x.com
Matt Damon (Foto: AFP)
Matt Damon (Foto: AFP)
Popularni glumac Matt Damon, koji je ranije snažno podržavao američkog predsjednika Baracka Obamu, sada ga je žestoko napao u intervjuu za Elle Magazin.

"Razgovarao sam sa ljudima koji su sarađivali sa Obamom, rekli su mi da nikada ne bi radili za njega. Čovjek koji dobije jedan predsjednički mandat bi trebao pokazati malo više m...!", rekao je Damon, prenosi Huffington Post.

Damon se u intervjuu osvrnuo na Occupy Wall Street pokret i šta se sa pokretom desilo i zašto su Sjedinjene Američke Države u lošoj poziciji.

"Ljudi doslovno nemaju vođu i dezorjentisani su, samo naokolo po ulicama traže svoja prava i vrište jer su ljuti, a ništa se ne mijenja... zamislite da su imali pravog vođu koji bi ih podržao. Ja bih radije bio dobar predsjednik u jednom mandatu nego loš u dva. Postoji tendencija u Bijeloj kući da je predsjednički posao samo da bude ponovo izabran", rekao je Damon.

Damon je dodao da u opisu predsjedničkog posla stoji da se brine o svom narodu i da je narodu dobro, ali to se ne dešava. Slavni glumac je izrazio ljutnju jer misli da Obama nema hrabrosti i da je izdao mnoge mlade ljude koji su vjerovali u njegovu odvažnost.

Damon se snažno protivio novoj Obaminoj obrazovnoj reformi za koju misli da je nelogična i da nije dobra. Slavni glumac tvrdi da je politika plaćanja učitelja po učinku, odnosno po ocjenama učenika, krajnje neefikasna.