Zbog velikih dugova
0

Marlon Brando umalo postao TV prodavač

Sarajevo-x.com
Poznati holivudski glumac Marlon Brando, koji je prije četiri godine preminuo u 80. godini života, svojevremeno je pokušao da se zaposli kao prezenter na QVC kanalu koji se bavi televizijskom prodajom, objavili su u petak američki mediji.

Zvijezda kultnog filma 'Kum' navodno je pred kraj života bio u velikim dugovima, pa je namjeravao da se zaposli kao TV prezenter, saopćila je njegova bivša lična asistentica.

"Nazvao me da i rekao da je u strašnoj finansijskoj krizi. Bio je pun zamisli kako da zaradi novac. Htio je prodavati proizvode na QVC-u, kao što su materijal za izgradnju kuća koje će biti otporne na zemljotres ili svilu iz inostranstva. Želio je prodavati DVD-ove pod naslovom 'Lagati za život'" na kojima su snimljeni časovi glume, napisala je u svojoj knjizi 'Marlon i ja' bivša lična asistentica slavnog Amerikanca Alice Marchak.

"Brando je navodno imao ozbiljne namjere sa TV kanalom QVC. Čak se 2003. godine sastao sa zastupnicom ovog veoma gledanog kanala u SAD-u i obećao da će se pojaviti u reklamama odjeven u žensku garderobu i sa sivom perikom", otkrila je bivša Brandova saradnica.

Dobitnik Oscara i nekadašnji seks simbol Marlon Brando umro je početkom jula 2004. godine u 80-toj godini života, a vrijednost njegove ostavštine procijenjena je na samo 12.000 američkih dolara.