Showbiz
0

Marilyn Manson krao novac od benda za "bolesne" predmete

Sarajevo-x.com
Bivši klavijaturista benda Marilyn Manson and the Spooky Kids optužio je Marilyna Mansona da je uzeo novac koji zaradio cijeli bend kako bi svojoj ljubavnici dao "najveću platu ikad" za angažman u spotu te kako bi kupio "bolesne" predmete poput kostura hendikepiranog čovjeka.

Stephen Bier, bivši klavijaturista nekadašnjeg benda Marilyn Manson and the Spooky Kids, podnio je sudsku tužbu protiv Marilyna Mansona jer je, prema njegovim riječima, Manson ukrao novac od benda.

Naime, tim novcem je Manson navodno htio svojoj ljubavnici Evan Rachel Wood, koja je glumila u spotu "Heart Shaped Glasses", isplatiti najveću platu ikada za angažman u spotu, izvijestio je Allheadlinesnews.com

Osim toga Manson, čije je pravo ime Brian Warner, navodno je platio osoblju sa turneje velike svote novca kako bi prenosili njegove unikatne knjige "Alisa u zemlji čuda", pisca Lewisa Carrolla, kojim je Manson opsjednut.

U augustu ove godine, bend je optužio Mansona da troši novac benda u "bolesne i uznemirujuće" svrhe. Među njima su afrička maska od ljudske kože, kostur hendikepiranog čovjeka u invalidskim kolicima i kostur četverogodišnje Kineskinje koji je on pretvorio u viseću lampu.

Sve navedeno je nelegalno posjedovati u SAD-u.