Navijački sukob
0

VIDEO / Maradona se penjao na tribinu da bi spasio ljubavnicu

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AFP)
Diego Maradona (Foto: AFP)
U navijački sukob u četvrtak navečer u dvoboju 17. kola nogometnog prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata upleo se i argentinski trener Al Wasla Diego Maradona.

Izgubili su njegovi nogometaši na gostovanju kod Al Shababa 2-0, a incident se dogodio nakon 87. minute, kada je Ciel, brazilski napadač u redovima domaće ekipe, postavio konačan rezultat pogotkom iz 11-erca.

Gestikulirao je Brazilac potom prema dijelu svečane lože u kojem je sjedila Maradonina djevojka (on je naziva suprugom) Veronica Ojeda, kao i još dvije djevojke njegovih igrača.

Sve vrijeme utakmice baš su s tog dijela tribine dolazile provokacije. Nakon što je reagirao on, Maradoninu i prijateljice gostujućih nogometaša na tribinama su pokušali napasti domaći navijači. Žene su morali štititi policajci, koji su ih s tribina prepratili do automobila. Pritom se djevojka argentinskog veznjaka Juana Merciera spotakla i pala, što je Maradonu i njegove saigrače toliko razbjesnilo da su se popeli na tribine da bi preuzeli odbranu boljih polovica u vlastite ruke.

Služba osiguranja ipak je dobro odradila svoj posao, tako da je sve završilo samo na gužvi, malo naguravanja i nekoliko psovki. Maradona je po svršetku utakmice rekao.

"Neki su muškarci kukavice. Nemaju ja.. konfrontirati se muškarcima pa bi napadali žene."