Prva baka SAD-a
0

Majka Michelle Obame uživa u Bijeloj kući

Sarajevo-x.com
Marian Robins
Marian Robins
Punica Baraka Obame, Marian Robins cijeli život je provela u Čikagu. Nije bila previše sretna kad se prošle godine preselila u Bijelu kuću, nakon što je Barack Obama izabrana za predsjednika SAD-a. Međutim, godinu dana kasnije gospođa Robinson je sretnija i čini se da neće u skorije vrijeme napuštati svoj novi dom.

Prva baka se dobro snašla u novoj ulozi u sredini koja joj je do nedavno bila nepoznata. Među njenim obavezama je i čuvanje unučadi, što radi sa velikim zadovoljstvom. Briga oko Maliae i Sashe ispunjava njen životu u potpunosti.

Iako je prije godinu dana bila tužna zato što je ostavila prijatelje i rođake u Čikagu, uspjela je i u Washingtonu pronaći dobre prijatelje. Uživa u shoppingu, te vodi Sashu i Maliau svaki dan u školu. Prva baka uživa prednosti relativno anonimnog života, zbog čega joj ponekad zavidi i predsjednik SAD-a, kao i kćerka Michelle.

Prva dama je nedavno izjavila da je njena majka zadovoljna životom u novoj kući. Trudi se da uvijek bude nečim okupirana tako da često organizuje muzičke i tematske događaje, kao i formalne večere. U novembru organizovala večeru na kojoj je počasni gost bio premijer Indije.

Prva baka živi na trećem spratu, dok je ostatak porodice na drugom spratu Bijele kuće. Ne praktikuje da svaku noć večera s njima jer ne želi da narušava njihovu intimu i privatnost. Međutim, nikad joj nije dosadno i uvijek je nečim zauzeta.

"Ponekad mi se čini da je moja majka toliko zauzeta da će samo jedan doći i reći mi da ne može otići po djecu u školu", rekla je kroz smijeh Michelle Obama za magazin Times.