Golišave slike iz 1979.
0

Madonnine fotografije prodane za 37.500 dolara

Sarajevo-x.com
Golišave fotografije iz mladosti pop dive Madonne prodane su na aukciji u New Yorku za 37.500 američkih dolara, što je dvostruko više nego što je prvobitno procjenjeno.

Fotografije su napravljene još 1979. kada se Madonna, tada siromašna mlada plesačica, javila na oglas američkog fotografa Leea Freidlandera koji je tražio model za poziranje.

Glavni fotograf Christi's aukcije Mattheiu Humery rekao je da je fotografija sa punim frontalnim prikazom 'vjerovatno najeksplicitnija' u cijeloj Madonninoj sesiji.

Ova fotografija kao i ostalih pet crnobijelih fotografija objavljene su 1985. godine u magazinu Playboy.

Kako navode američki mediji, 20- godišnjoj Madonni je za cijeli fotografsku sesiju plaćeno minimalnih 25 dolara, a fotograf Freidlander je tada za buduću pop zvijezdu rekao da je 'vrlo samouvjerena' te da je ' prošla uličnu školu života'.

Na istoj aukciji fotografija Helmuta Newtina koja prikazuje Madonnu u kratkoj crvenoj haljini i muškarca koji kleči kraj nje prodata je za 18.740 američkih dolara.

Kraljica popa izazvala je dosta pažnje i sa zadnjim erotskim fotografijama za martovsko izdanje magazina W koje je snimila u Rio de Janeiru sa sadašnjim momkom, brazilskim modelom Jesusom Luzom. Njen bivši muž, reditelj Guy Ritchie izjavio je da je šokiran njenim provokativnim fotografijama sa nagim Jesusom, navodeći da bi one mogle osramotiti njenu djecu u školi.