Održala vulgaran govor na koncertu
4

Madonna pozvala fanove da podrže "crnog muslimana u Bijeloj kući"

Klix.ba
Madonna (Foto: Arhiv/AFP)
Madonna (Foto: Arhiv/AFP)
Pop kraljica Madonna zbunila je svoje fanove na koncertu u Washingtonu tražeći od njih da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže "crnog muslimana u Bijeloj kući".

Madonna je održala vulgarnostima protkan govor u kojem se prisjetila Abrahama Lincolna i Martina Luthera Kinga kazavši da su se oni borili za slobodu.

"Nevjerovatno je kada pomislimo da sada imamo Afroamerikanca u Bijeloj kući. Stoga vam je bolje da glasate za ***enog Obamu. Ok? U dobru i u zlu", kazala je pjevačica ironično i nastavila:

"Imamo crnog muslimana u Bijelog kući! To je snje, to je nevjerovatno snje. To znači da u ovoj zemlji postoji nada. Obama se bori za prava homoseksualaca, stoga podržite čovjeka, za ime Boga".

Isprva su se svi pitali da li je Madonna toliko neupućena da ne zna da je Obama kršćanin ili je samo bila ironična. Dilemu je pojasnila sama pjevačica dan nakon koncerta izdavši saopćenje u kojem je kazala da je namjerno bila ironična.

"Naravno da znam da Obama nije musliman iako mnogo ljudi u ovoj zemlji misli da jeste. A šta i da jeste? Željela sam dokazati da je dobar čovjek dobar čovjek, bez obzira na to kako se moli. Nije me briga koje je vjere Obama, kao što ne bi trebalo biti briga ni druge u ovoj zemlji", kazala je Madonna.

Otkako se aktuelni predsjednik SAD-a prvi put kandidovao 2008. godine, grupe bliske njegovim protivnicima proširile su glasine da je on musliman, ali da to krije.