Showbiz
0

Madonna posjetila Malavi uprkos glasinama o novom usvajanju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Madonna je sa svojom djecom i mužem Guyom Ritchiejem posjetila selo Gumilira u Malaviju uprkos glasinama da pjevačica želi usvojiti još jedno dijete sa tog područja.

Američka pop diva, koja je bila tema mnogih kontraverznih priča nakon što je u Malaviju usvojila jednogodišnjeg Davida, vratila se u ovu afričku zemlju kako bi pomogla mještanima u radu na poljima žita. Madonna je obula čizme, stavila naočale i zajedno sa svojom kćerkom Lourdes pritekla radnicima u pomoć.

Pjevačica će svog usvojenog sina Davida, odvesti u posjetu njegovom ocu u sirotište "Home of Hope" gdje je David živio prije usvajanja. Glasnogovronoica slavne pjevačice negirala je tvrdnje da je Madonna došla u Malavi kako bi usvojila još jedno dijete.

"Vlada Malavija pozdravlja Madonnu i drago nam je što je ovdje i što namjerava posjetiti Davidovog oca", kazala je Patricia Kallati, ministrica komunikacija.

Naime, Yohane Banda, Davidov otac, žalio se što nema pristupa Madonni i što teško dolazi do informacija o svome sinu kojega je dao u sirotište nakon što mu je žena umrla.

Madonna je donirala sredstva kojim će se napraviti nova klinika u selu Gumilira i aktivno podržava projekte koji rade na poboljšanju ishrane i obrazovanja.

Kontraverze koje je izazvala Madonna kada je usvojila malog Davida, odvukle su pažnju i na drugu siročad u Malaviju koja čeznu za domom i porodicom.