Presuda suda
0

Madonna može usvojiti drugo dijete iz Malavija

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Madonna može usvojiti drugo dijete iz Malavija, presudio je u petak najviši sud te južnoafričke zemlje, poništavajući presudu niže sudske instance za koji je rekao da nije u dodiru s vremenom.

Predsjednik Vrhovnog suda Lovemore Munlo je, čitajući presudu tročlanog sudskog vijeća, također izjavio da se napori poznate pjevačice na pomaganju siročadi trebaju uzeti u obzir kada se odlučuje o Madonninom zahtjevu da usvoji trogodišnju Chifundu "Mercy" James.

Madonin advokat Alan Chinula izjavio je da je nazvao svoju klijenticu nakon presude.

  • To su bili rani jutarnji sati u NewYorku ali ona je bila uzbuđena tom viješću. Kao njen advokat, sretan sam što je riješila ovo sporno pitanje, izjavio je Chinula.

On je rekao da će se sada okrenuti naporima na izdavanju pasoša za Chifundu, što bi moglo potrajati nekoliko dana, i da čeka na Madonninu poruku o putnim planovima za djevojčicu. Usvajanje možda ne bi moglo biti okončano neko vrijeme, javio je AP.

Madonna je uložila žalbu nakon što je niži sud presudio da ne može usvojiti djevojčicu jer pjevačica nije provela dovoljno vremena u Malaviju. Niži sud saopćio je da su pravila državljanstva bila blaža kada je Madonna usvojila svog sina Davida iz Malavija prošle godine.