Showbiz
0

Madonna: Majčinstvo je najveći izazov

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Svjetska ikona Madonna proglašena je "Ženom godine" u izboru američkog muzičkog magazina Billboard.

Madonni je nagrada uručena u New Yorku na svečanosti "Women in Music" koja je održana jedanaesti put.

"Moj uspjeh je što sam završila turneju i što sam skoro svake večeri imala nastup. Međutim, majčinstvo je najveći izazov. Biti dobra majka, kao umjetnik, to je izazov," poručila je američka zvijezda koja ima četvero djece. Iz braka s Guyjem Ritchijem ima kćer Lourdes i sina Rocca, a usvojila je i dječaka i djevojčicu.

Njena "Rebel Heart turneja", koja je završila koncem ožujka ove godine i tijekom koje je odradila 82 koncerta, postala je jedna od najvećih turneja svih vremena, s prodajom više od milion ulaznica, te prihodom većim od 170 miliona dolara.

Madonna je najprodavanija ženska pjevačica svih vremena. Ostvarila je osam broj jedan albuma i 12 ‘No1’ singlova na Billboardovim listama.

"Madonna je jedna od rijetkih super-zvijezda čiji su utjecaj i karijera izašli iz granica muzike. Svojom kreativnom vizijom, nemilosrdnim inovacijama, posvećenošću filantropiji, ona je inspiracija stotinama miliona ljudi diljem svijeta," kazala je Janice Min, izvršna direktorica medijske grupacije The Hollywood Reporter-Billboard.