Italija
0

Madonna donirala pola miliona dolara za nastradale u potresu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Gradonačelnik talijanskog grada Pacentro smještenog u regiji Abruzzo koju je u ponedjeljek pogodio razorni zemljotres kazao je medijima da je muzička zvijezda Maddona obećala donirati pola miliona dolara za pomoć žrtavama potresa.

Inače, Pacentro je mali grad u centralnom dijelu Italije gdje su rođeni Madonnini preci.

Gradonačelnik je izjavio za agenciju AP da je razgovarao sa menadžerom poznate pjevačice, te da je duboko ganut njenom namjerom da pomogne gradu kao i okolnim oblastima.

Inače, Pacentro je udaljen oko 100 kilometara od grada L'Aguila gdje je u ruševinama od snažnog zemljotresa poginulo više od 270 ljudi. Veći dio novca kojeg Madonna poklanja za grad bit će doniran za područja gdje su bila najveća razaranja.

Liz Rosenberg, glasnogovornica popularne pjevačice, potvrdila je medijima da je Madonna izdvojila 'značajnu sumu novca', ali nije htjela precizirati o kojem iznosu se radi.

Nakon potresa u noći s nedjelje na ponedjeljak, koji je sravnio sa zemljom mjesta u regiji Abruzzo, pri čemu je posebno stradao gradić L'Aquila, oko 50.000 ostalo je bez svojih domova.

Kuće, stare crkve i ostali objekti porušeni su u najtragičnijem zemljotresu u Italiji u posljednjih 30 godina, a prema procjenama broj beskućnika bi mogao doseći brojku od 70.000.