Los Angeles
0

Lindsay Lohan izbjegla zatvor, vraća se na liječenje

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lindsay Lohan i ovoga puta uspjela je izbjeći kaznu zatvora. Umjesto toga, sud joj je naredio da se vrati u rehabilitacijski centar na liječenje od ovisnosti.

Glumica Lohan nedavno je pala na testu droge, te se jutros pojavila pred sudom u Los Angelesu. Sutkinja Elden Fox, kazala je kako je Lohanova ovisnica i kako se zbog toga mora vratiti na liječenje, a ne u zatvor.

Prema odluci suda Lindsay Lohan će u rehabilitacijskom centru ostati do 3. januara 2011. godine, a nakon toga će morati redovno raditi testove na drogu.

Dvadesetčetverogodišnja glumica prije nekoliko mjeseci osuđena je na kaznu zatvora zbog kršenja uvjetne kazne iz 2007. godine i konzumiranja opojnih sredstava. Nakon samo desetak dana, napustila je zatvor uz plaćenu kauciju, te krenula s programom rehabilitacije u jednoj od najskupljih klinika u Los Angelesu.

Navodno, glumica je čvrsto odlučila da se izliječi, a nedavno je na svom profilu na Twitteru napisala kako je ovisnost bolest i kako se jako trudi da sve prepreke savlada i izliječi se.

Po donošenju odluke o vraćanju u rehabilitacijski centar, Lohanova je samo prozborila kratko: "Hvala vam".