Showbiz
0

Liječnički kartoni otkrili da je Marilyn Monroe još 1950. operirala bradu i nos

FENA
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Liječnička dokumentacija Marilyn Monroe iz koje se vidi da je hollywoodska diva u mladosti imala nekoliko estetskih operacija prodati su za 25.600 dolara na aukciji organiziranoj proteklog vikenda u Kaliforniji.

Na aukciji koju je na Beverly Hillsu organizirala kuća Julien's, bili su ponuđeni lični predmeti više hollywoodskih zvijezda i svjetski poznatih osoba, među kojima su Elizabeth Taylor, Julie Andrews, Greta Garbo i Lady Diana.

Medicinski kartoni Marilyn Monroe potaknuli su znatiželju jer su sadržavali nekoliko rentgenskih snimaka glave slavne glumice i liječničke izvještaje o operacijama kojima je bila podvrgnuta.

Tako se saznalo da je zvijezda filmova "Neki to vole vruće" i "Sedam godina vjernosti" još 1950., u 24. godini, operirala bradu i nos. Iz kartona je vidljivo i da je 1975. u New Yorku imala izvanmateričnu trudnoću.

Vrijednost tih kartona prodatih za 25.600 dolara premašili su neki predmeti koji su pripadali glumici, nagrada Redbook koju je primila 1952. (62.500 dolara) i niz fotografija (s pravima) snimljenih u vrijeme korejskog rata (50.000 dolara).