Showbiz
0

Leona Lewis jedna od najbogatijih mladih Britanki

Sarajevo-x.com
Samo18 mjeseci nakon pobjede na britanskom muzičkom reality showu u potrazi za pjevačkim talentima "X-Factor", Leona Lewis postala je jedna od najbogatijih mladih Britanki.

Amy Winehouse je također ušla u listu "Britanskih najbogatijih mladih milionera" koju je objavio Sunday Times. Na toj listi našli su se i Wayne Rooney i Coleen McLoughlin, te prinčevi William i Harry.

23-godišnja Leona Lewis, nakon što se proslavila s obje strane Atlantika, zaradila je do sada šest miliona funti. Ona je prva britanska solo pjevačica čiji je debitantski album dospio na vrhove američkih muzičkih top lista. U rodnoj Britaniji njen singl "Bleeding Love" najprodavaniji je singl.

Problematična 24-godišnja Amy Winehouse, prodala je preko pet miliona primjeraka svog albuma "Back to Black", a njena popularnost u SAD-u donijela joj je čak pet Grammy nagrada.

Zajedničko bogatstvo Rooneyja i Coleen vrijedi oko 35 miliona funti, a oni su se našli na 13. mjestu kao i prinčevi William i Harry.

Na listi najbogatijih našao se i 18-godišnji Daniel Radcliffe, zvijezda Harryja Pottera, čije se bogatstvo procijenjuje na 20 miliona funti, te 18-godišnja Emma Watson sa 10 miliona funti.

Poznata glumica 23-godišnja Keira Knightley zaradila je 18 miliona funti, dok je Michael Owen najbogatiji mladi nogometaš sa zarađenih 41 milion funti.