Mel Gibson uvjeren
0

"Ledgerova smrt nije bila nesretni slučaj"

Sarajevo-x.com
Američki glumac i režiser Mel Gibson, gostujući u američkom talk showu Jimmyja Kimmela, kazao je kako smatra da smrt mladog glumca Heatha Ledgera, koji je prošle godine preminuo od prevelike doze tableta za smirenje, nije bila nesretan slučaj.

Režiser kontroverznog filma "Pasija" 2000. godine upoznao je Ledgera na snimanju filma Rolanda Emmericha "The Patriot". Mladi glumac koji je posthumno nagrađen Oskarom za sporednu ulogu u filmskom nastavku o Batmanu "Vitez tame", početkom prošle godine pronađen je mrtav u svome stanu u New Yorku. Policija je saopćila da u Ledgerovom stanu nije pronađeno oproštajno pismo koje bi ukazivalo na mogućnost da je glumac počinio samoubistvo.

Zvijezda filma 'Mad Max", pak tvrdi kako se ne slaže sa zvaničnom verzijom događaja kako je smrt nastupila nesretnim slučajem nakon uzimanja velikih količina tableta za spavanje.

"Nisam baš znao šta se dešava sa njim, ali ne vjerujem da je to bio nesretan slučaj. Možda sam ga mogao nazvati. Kada vidim da će se negdje dogoditi tragedija i da će nešto krenuti po zlu, jednostavno imam osjećaj da sam trebao nešto poduzeti", kazao je Gibson.

On je nedavno otkrio da je nazvao posrnulu pop princezu Britney Spears kako bi joj pružio podršku da prebrodi sve nevolje koje su je zatekle. Izjavio je da je htio 'doprijeti do Britney' jer vrlo dobro zna kako je teško mladim ljudima u industriji zabave.

"Ona je fino dijete, znate. Samo prolazi kroz težak period u životu. Pomislio sam na to da li je iko tješi sada. Nazvao sam je i ona je sada dobro", povjerio se Gibson.