SAD
0

Lady Gaga u borbi za prava homoseksualnih vojnika

Sarajevo-x.com
Lady Gaga (Foto: AP)
Lady Gaga (Foto: AP)
Organizatori skupa, koji se bore za opoziv zakona koji regrutima vojske zabranjuje ispitivanje vojnika o njihovoj seksualnoj orijentaciji i njihovo otvoreno izjašnjavanje o tome da su homoseksualci, potvrdili su da će pjevačica Lady Gaga posjetiti američku državu Maine da bi prisustvovala skupu koji se bori za prava homoseksualnih vojnika.

Američka pjevačica pridružit će se protestu za prava homoseksualaca u američkoj vojsci, koji organizuje udruženje "Servicemembers Legal Defense" u blizini univerziteta u Maineu, javlja "Associated Press".

Glasnogovornik organizacije, Trevor Thomas, izjavio je da će popularna pjevačica stajati pored veterana otpuštenih iz vojske zbog ove politike. Organizacija pokušava prisiliti republikanske senatorke Olympiju Snowe i Susan Collins da glasaju za opoziv vojnog pravila.

Pjevačica je nedavno u intervjuu sa voditeljicom Ellen DeGeneres, koja je javno priznala da je lezbijka, pozvala vođu većine u američkom Senatu, Harryja Reida, da opozove spornu vojnu politiku.