Showbiz
0

Lady Gaga otpjevala američku himnu, Beyonce ukrala show Coldplayu na Super Bowlu

Piše: E. B.
Beyonce, Coldplay i Bruno Mars
Super Bowl, koji je ove godine pripao Denver Broncosima, je najpopularniji sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama.

S obzirom na to da je ovo bio jubilarno 50. izdanje utakmice za titulu prvaka NFL lige, zbog koje je čak izmijenjena numeracija (pravilo je da se rimskim brojevima označava izdanje Super Bowla), organizatori su se potrudili da naprave pravi spektakl, a događaj je osiguravala američka vojska.

Prije početka susreta na terenu odana je počast 40 od 43 prethodna osvajača MVP nagrade Supera Bowla, dok su se Bart Starr (MVP Super Bowlsa I i II) i Chuck Howley (MVP Super Bowla V) javnosti obratili video-linkom. Jedini MVP koji nije među živima je Harvey Martin (Super Bowl XII) koji je preminuo 2001. godine.

Stephen Curry, najbolji košarkaš današnjice, je veliki fan Caroline i pripala mu je čast povesti navijanje udaranjem u ogromni bubanj, no na kraju nije imao razloga za slavlje.

Mnoge poznate ličnosti su se našle na tribinama, ali i na samom terenu stadiona Levi's u Santa Clari - košarkaš Kevin Durant, pjevač Usher, glumački par Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones, glumica Kate Hudson...

Američku himnu veoma emotivno je otpjevala Lady Gaga, a ništa manje spektakularan nije bio ni show-program na poluvremenu.

Coldplay je trebala biti glavna grupa, no show im je ukrala Beyonce koja je premijerno izvela novu pjesmu "Formation". Uz nju, kao gosti Coldplaya su nastupili Bruno Mars i DJ Mark Ronson.

Pogledajte izvođenje američke himne:

A ovdje kompletan show na poluvremenu: