Razbjesnio nogometašice
0

Lacombe: Sa ženama neću o nogometu, njima je mjesto u kuhinji

Totalsport
Bernard Lacombe (Foto: AFP)
Bernard Lacombe (Foto: AFP)
Nekadašnji francuski nogometni reprezentativac Bernard Lacombe, bivši igrač i trener Lyona, iznenadio je francusku javnost seksističkim komentarom tokom radijskog talk-show programa na stanici RMC u ponedjeljak.

Osvajač Evropskog prvenstva 1984. godine s francuskom reprezentacijom, danas je savjetnik Lyonovog predsjednika Jean-Michela Aulasa.

Gostujući u radijskoj emisiji, odbrusio je jednoj slušateljici koja je kritizirala bivšeg Lyonovog napadača i francuskog reprezentativca Karima Benzemu, koji sada igra za Real Madrid.

"Sa ženama ne želim raspravljati o nogometu. Eto, tako ja na to gledam. Žene bi se trebale vratiti u kuhinju", rekao je Lacombe.

Njegov stav sigurno je naišao na vrlo loš odjek u ženskoj nogometnoj ekipi Lyona, koja je u proteklih šest sezona osvojila svih šest naslova državnog prvaka, te je u protekle dvije sezone osvajala i žensko izdanje UEFA-ine Lige prvaka. Trener ženske ekipe Lyona Patrice Lair izjavio je kako je 'vrlo razočaran Lacombeovim nedostatkom poštovanja'.