Showbiz
66

Kusturica: Depardieu je alkoholičar

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Reditelj Emir Kusturica nije ostao dužan francuskom glumcu Gerardu Depardieu na uvrede koje je o njemu iznio na Filmskom festivalu u Veneciji, nazivajući ga, između ostalog, "iskonstruisanim lažovom" i "užasnim likom koga svi Srbi preziru".

"Zamislite kada bih ja rekao za Depardieua da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olaškica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao u ostalom i Francuzi", rekao je srpski reditelj.

"Zamislite kada bih ja za Depardiea rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mješina jedna..., kleptoman jedan koji svoje radničko porijeklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozija, a kada završi reklamu za špagete krade posuđe od rekvizitera", odgovorio je Kusturica na uvrede francuskog glumca Depardijea, koji je, između ostalog, rekao i da je apsurd što jedna takva ljepotica kao što je Monica Belucci pristala da radi sa Kusturicom.

"Zamislite kad bih ja rekao da su mu iz ruku ispadale guvernale motora kao porodice koje je zasnovao i poslije uništio, da su mu od glume ostali samo papirići, kao idioti, koje kači po kolegama jer ne može da upamti tekst, da li bi to bilo fer? Mislim da ne bi, jer čak kada bih tako mislio, ne bi bilo dobro da to izgovorim", kaže Kusturica.