Forbes
0

Kristen Stewart i Robert Pattinson su najprofitabilnije zvijezde

Sarajevo-x.com
Zvijezde filmova Twilight Kristen Stewart i Robert Pattinson proglašeni su najprofitabilnijim glumcima u Hollywoodu prema anketi koju je uradio Forbes. Lista je napravljena na forbes.com po principu računanja zarade glumca u odnosu na zaradu posljednja tri filma koja su snimili u posljednjih pet godina.

Stewart, koja glumi Bellu Swan, djevojku zaljubljenu u vampira Edwarda Cullena u Twilight filmovima, proglašena je najprofitabilnijom glumicom pošto je plaćena dolar za svakih 55 dolara koje je zaradila za filmske producente. Pattinson je na Forbesovoj listi treći pošto je plaćen dolar za svakih 39 dolara koje je donio za producente, prenosi Telegraph.

Posljednji film koji je par snimio Sumrak saga: Praskozorje zaradio je 589 miliona otkako je prvi put prikazan prije nekoliko dana. Filmovi prikazani nakon prvog maja ove godine nisu uključeni, tako da ni Praskozorje ipak nije uzeto u obzir

Pattinson je na listi iza Stewart zato što je on radio i na filmovima Water for Elephants i Remember me, filmovima koji nisu dobro prošli u kinima. Između njih dvoje na listi se nalazi Anne Hathaway, koja je za studio zaradila 49 dolara za svaki dolar koji je zaradila za sebe. Četvrti na listi je Daniel Radcliffe, zvijezda filmova o Harryju Potteru, a slijedi ga Shia LaBeouf za uloge u filmovima Transformers.