Lik Belle Swan je tražio puno truda
0

Kristen Stewart: Da sam snimala samo "Twillight", poludjela bih

Klix.ba
Kristen Stewart (Foto: Arhiv/AFP)
Kristen Stewart (Foto: Arhiv/AFP)
Glumica Kristen Stewart je izjavila da bi vjerovatno poludjela da nije radila i na drugim projektima pored filmova "Twillight".

Stewart je rekla da je lik Belle Swan iziskivao mnogo strpljenja te da je sretna što je između tih filmova imala priliku raditi manje projekte.

Stewart je za njemački magazin Glamour rekla: "Živjela sam u svijetu 'Twillighta' četiri godine. To je dug vremenski period koji je zahtijevao mnogo strpljenja. Hvala Bogu pa sam u međuvremenu imala priliku snimati manje filmove kao što su 'The Runaways', 'Welcome to the Rileys' i 'On the Road'. Da nije bilo tih projekata vjerovatno bih poludjela".

Stewart je također rekla i da je ne pogađa puno što je javnost toliko zainteresovana za njen privatni život, jer joj njeni filmovi znače previše.

"Ne mogu dopustiti da me cijeli ovaj cirkus iritira. Uvijek ću imati lijepe uspomene sa snimanja filmova 'Twillight', ali i ostalih projekata. Tu sam ulogu prihvatila jer volim filmove. Znam da su filmovi samo vid zabave, ali mnogim ljudima određeni filmovi ostanu u sjećanju. Ja sam jedna od takvih. Filmovi mogu reći neke stvari o vašem životu, mogu vam pomoći da ga bolje razumijete, mogu probuditi vaš interes za nečim ili biti razlog zbog kojeg preispitujete neke stvari. Mogu biti veoma važni", dodala je Stewart.