Showbiz
32

Kraljica Elizabeta II na rođendanskom ručku s Barackom Obamom i prvom damom SAD-a

Klix.ba
Jedan dan nakon njenog 90. rođendana, kraljica Elizabeta II je ponudila novi vid proslave - dolazak predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame i prve dame Michelle Obame u Windsor Castle.

Kraljica i njen suprug princ Philip su pozdravili predsjednika i prvu damu, nakon što je sletio njihov helikopter. Obučena u blijedo plavo odijelo i Matching šal, kraljica je predvodila grupu mornarice kraljevskog para.

Odvezli su se nazad u dvorac, gdje ih je čekao ručak. Michelle je za ovu kraljevsku priliku izabrala ljubičastu Oscar de la Rente haljinu i Narciso Rodriguez kaput.

Ranije ove nedjelje, Michelle je zaposlenima u Bijeloj kući najavila predstojeći kraljevski susret. Na pitanje šta očekuje od susreta, ona je odgovorila: "Volim putovati svijetom, a predsjednik i ja ćemo imati priliku ručati s kraljicom Engleske".

Obama nije došao praznih ruku. On je navodno donio kraljici rođendanski poklon - malu kutiju umotanu u zlatnu papir. U prilogu "zlatne" kutije, bila je mala bijela koverta s naznakom "Bijela kuća“.

Ovo je treća posjeta predsjednika Obame kraljici.