Showbiz
3

Košarkašu Miamija iz kuće ukrali nakit i satove u vrijednosti $340.000

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Luksuzna kuća košarkaša Miami Heata Chrisa Bosha opljačkana je u periodu dok je on slavio svoj 29. rođendan. Šteta se procjenjuje na 340.000 dolara.

Glasnogovornik policije u Miamiju Bobby Hernandez rekao je kako je policija zaprimila prijavu o krađi oko pola sata iza ponoći u četvrtak nakon što su se Bosh i njegova supruga Adrienne vratili iz noćnog izlaska i shvatili da im je otvorena i ispražnjena ladica u kojoj drže skupocjeni nakit i satove.

Prema policijskom izvještaju u skupocjenom Boshovom domu, kojeg je kupio 2010. godine za 12,3 miliona dolara, nije bilo tragova nasilnog ulaska. Zanimljivo, pljačkaši nisu ukrali dragocjenosti kojima se lako uđe u trag poput NBA prstena koji je Bosh prošle godine osvojio s Miamijem.

Inače, Boshov rođendan pada 24. marta, ali ga je slavio s odgodom zbog poslovnih obaveza. Američki mediji javljaju da je na vlastitu zabavu u marokanskom stilu Bosh stigao helikopterom i jahtom, a da su istoj prisustvovale i druge najveće zvijezde Miami Heata poput LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea.

Bosh je ove sezone na prosjeku od 16,7 koševa i 6,7 skokova po susretu.