Traže deset miliona dolara odštete
0

Kompanija za izradu igračaka tuži Lady Gagu

Klix.ba
Lady Gaga (Foto: Arhiv/AFP)
Lady Gaga (Foto: Arhiv/AFP)
Šefovi kompanije koja ima licencu da proizvodi igračke sa likom pjevačice Lady Gage su podnijeli tužbu protiv ove zvijezde.

Šefovi kompanije MGA Entertainment su tužili Lady Gagu i njenu kompaniju za menadžment i licenciranje za deset miliona dolara odštete zbog prekinutog ugovora, prenosi New York Daily News.

Prema njihovim tvrdnjama, Gaga je zahtijevala da se sa lutke ukloni čip za glas, zbog čega se kompanija našla pod pritiskom za isporuku igračaka svojim kupcima.

Šefovi su se nadali da će napraviti isporuku na vrijeme za Božić, ali su pjevačica i njen tim namjerno usporavali i sprečavali proizvodnju i dostavu lutke, kako bi se njena prodaja poklopila sa izdavanjem novog albuma i parfema Lady gage 2013. godine.

MGA Entertainment je kompaniji za licenciranje Bravado International Group platila milion dolara, a sada žele što prije izbaciti lutku na tržište.

"Lady Gaga će se žestoko braniti protiv zlonamjerne tužbe MGA i već sada je jasno da će ona pobijediti. Nije postojao nikakav valjan razlog da se ona uvuče u ovo", kazao je glasnogovrnik Lady Gage.