Nova optužnica protiv 'Brune'
0

Komičar ponovo u središtu skandala

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Richelle Olson, voditeljica binga u Kaliforniji, podigla je optužnicu protiv britanskog glumca i komičara Sachae Barona Cohena i kuće NBC Universal zbog nanošenja teških ozljeda tokom snimanja Sachainog novog filma 'Brüno'.

Naime, Olson tvrdi da ju je Cohen, odnosno njegov alter ego Bruno, tokom snimanja dobrotvornog binga za starije odgurnuo i udario nakon čega je ona pala i ostala nepokretna.

Incident se navodno dogodio kada je ona pokušala umiriti Cohena koji je bio zadužen da čita brojeve, no umjesto toga u studiju se pjavio u provokativnoj odjeći, vulgarno se izražavajući, te joj pokušao oteti mikrofon nakon čega je došlo do sukoba.

"Pokušala sam ga umiriti, no on je je skočio na mene, te me odgurnuo i pri tome udario. Od siline udarca pala sam na pod i odmah sam prebačena u bolnicu s teškim povredama mozga. Nakon tog nemilog događaja, koji se desio prije dvije godine, prikovana sam za invalidska kolica" tvrdi Olson.

Sacha Baron Cohen i kuća NBC Universal u saopštenju za medije demantovali su navode voditeljice Oslon nazivajući ih neosnovanim i tvrdeći da postoji snimak na kojem se vidi da Cohen nije napao voditeljicu, niti bilo kojeg drugog člana ekipe.

Kontroverzni britanski glumac je i nedavno bio u središtu skandala nakon što se na dodjeli MTV Movie Awardsa sa stropa obrušio na poznatog repera Eminema prislonivši golu zadnjicu na lice muzičara.