Showbiz
0

Kolumbijska kraljica ljepote odbacila optužbe za dilanje

Sarajevo-x.com
Kolumbijska kraljica ljepote Angie Sanclemente Valencia (31) za koju se vjeruje da je bila vođa grupe žena koje su krijumčarile kokain iz Argentine za Evropu, pojavila se prvi put pred sudom u Buenos Airesu i odbacila sve optužbe.

U njenoj optužnici stoji da postoje dokazi o regrutovanju lijepih žena u lancu preprodaje kokaina koje su putovale letovima prve klase i preprodavale drogu.

"Nisam počinila te zločine, ja nisam diler. Pozivi koje sam obavila za svog dečka su bili iz ljubavi", rekla je u svom obraćanju Valencia, prenosi BBC.

Advokat odbrane naveo je da je jedini dokaz tužitelja to da je Valencia obavila nekoliko poziva u ime svog dečka Nicolasa Gualcoa koji je također uhapšen.

Valencia je uhapšena nakon višemjesečne policijske potrage, a izjavila je da se nije predala zbog straha od silovanja u zatvorima.

Inače, Sanclemente je 2000. godine osvojila titulu Kraljice kafe, ali ju je morala vratiti jer je naknadno utvrđeno da je bila udata, što je u suprotnosti sa pravilima takmičenja.