Showbiz
0

Kobe Bryant pred pomirenjem sa suprugom

Totalsport
Vanessa i Kobe Bryant
Vanessa i Kobe Bryant
Američki internetski news-portal koji prati živote slavnih osoba, TMZ, objavio je da Vanessa Bryant neće potpisati sudsko rješenje o rastavi braka s ponajboljim košarkašem svijeta Kobeom Bryantom.

Par radi, kako saznaje TMZ, na potpunom pomirenju. U posljednje se vrijeme intenzivno druže, premda 34-godišnji Kobe nije uselio natrag u porodični dom. I to bi se, međutim, navodi isti izvor, moglo uskoro dogoditi.

Zahtjev za rastavom gospođa Bryant podnijela je u decembru prošle godine. Prema kalifornijskim zakonima, potreban je šestomjesečni otklon od trenutka podnošenja zahtjeva do stupanja rastave u pravnu snagu.

Taj rok istječe idućeg ponedjeljka i rastava bi postala važeća kada bi Vanessa potpisala sudsko rješenje koje ima u rukama. TMZ piše da se to neće dogoditi.

Vanessa je kao razlog za podnošenjem zahtjeva za rastavom navela "nepremostive razlike". No, pravi razlog krio se u Bryantovoj nevjeri, koju vjerna supruga više nije željela tolerirati.

Izvori bliski paru i s direktnim saznanjem o njihovoj situaciji otkrili su u januaru za TMZ kako su Kobe i Vanessa postigli sporazum prema kojem će gospođa Bryant dobiti 75 miliona američkih dolara i sve tri vile u području Newport Beacha. Par nije imao predbračni ugovor, a u braku je bio duže od 10 godina. Prema kalifornijskom zakonu, bračna imovina dijeli se po principu 50-50. TMZ je bogatstvo porodice Bryant, u nekretninama, dionicama i gotovini procijenio na 150 miliona dolara.

Par ima dvije kćeri, osmogodišnju Nataliju i petogodišnju Giannu.