Showbiz
5

Ko je lijepa zaručnica Georgea Clooneyja

Klix.ba
Amal Alamuddin i George Clooney
Amal Alamuddin i George Clooney
Britanska odvjetnica Amal Alamuddin (36) nova je izabranica holivudskog srcelomca Georgea Clooneyja, a par je objavio i zaruke.

Nakon što je objavljena ta vijest, lijepa Amal je preko noći postala popularna, te se detaljima o njoj pune novinski stupci.

Rođena je u Bejrutu prije 36 godina, te je napravila zapaženu karijeru advokata u Londonu. Slučajno ili ne, jedan od njenih klijenata bio je i osnivač WikiLeaksa Julian Assange.

Također je radila i kao savjetnica specijalnog izaslanika UN-a Kofija Annana u Siriji, a bila je angažovana i u slučaju koji je tretirao upotrebu bespilotnih letjelica u borbi protiv terorizma, pišu britanski mediji. Uz sve ove reference, lijepa je Amal i pravna savjetnica kralja Bahreina.

Njeno obrazovanje jednako je impresivno kao i njen životopis. Diplomirala je na univerzitetu u New Yorku, a također je studirala i na Oxfordu. Također, govori tečno i arapski i francuski jezik.

To nije sve. Amal je osim advokatskog angažmana u humanitarne svrhe širom svijeta, također objavila i knjigu o međunarodnom krivičnom pravu pod nazivom "Zakon i praksa Specijalnog suda za Liban". Uz sve nabrojane uspjehe Amal krasi i prirodna ljepota, koja je čini neodoljivom.