Showbiz
0

Keith Richards mladima: "Ostavite drogu!"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Gitarist Rolling Stonesa Keith Richards savjetovao je mladim ljudima da "ostave drogu" u intervjuu za mjesečni magazin Uncut.

Ovaj 64-godišnjak, koji je nedavno podigao veliku prašinu kada je izjavio da je šmrkao pepeo vlastitog oca, ali je kasnije to negirao, namijenio je svoju poruku svima koji pokušaju koristiti droge, prenosi BBC.

"Odustanite od toga, to zaista nije vrijedno bilo čega. Znam da je to fascinacija, ali nije vrijedno", kazao je.

On je također opisao svog prijatelja iz grupe Micka Jaggera kao "moćnog čudaka".

"Mick je manijak. On ne može ustati ujutro a da ne zna koga će odmah zvati", kazao je.

"Ja u međuvremenu zahvaljujem Bogu svakog jutra što sam budan i čekam tri ili četiri sata prije nego što učinim bilo šta. On je moćni čudak i ništa tu ne možemo učiniti. Ja tu ne želim ništa učiniti. To nam ne smeta u onome što radimo", kazao je.

Upitan šta misli o Jaggerovoj ličnosti na sceni, on je kazao: "Oprostite što se smijem. On je pomalo tašt, da tako kažem."

"Ne želimo da nas blokira taština, nije li tako? Bend u međuvremenu mora nastupati. Taština neće mariti za bend, ali bend može mariti za taštinu", kazao je.

Muzičar, koji trenutno promovira dokumentarac Marzina Scorcesea o Stonesima "Shine A Light", također je otkrio da ne sluša klasičnu muziku i kako smatra da nosači zvuka (CD) zvuče "tanko".