Showbiz
0

Kćerka Paula Walkera tuži Porsche: Krivi su što je moj otac ostao zarobljen u vozilu

Klix.ba
Kćerka preminulog glumca Paula Walkera podnijela je tužbu protiv kompanije Porsche tvrdeći da je automobil u kojem je njen otac preminuo imao veliki broj dizajnerskih propusta.
Foto: AFP
Foto: AFP

Meadow Rain Walker (16) tuži kompaniju za nespecificiranu štetu, argumentirajući da je Porsche Carrera GT imao nedostatak zbog kojeg je njen otac ostao zarobljen u vozilu nakon sudara.

U tužbu se navodi kako je automobilu nedostajao pravilni sistem za stabilno upravljanje kao i mjere za zaštitu putnika i spriječavanje da budu zahvaćeni požarom nakon sudara.

Portal TMZ tvrdi kako je imao uvid u papire i da se navodi kako je automobil imao historiju nestabilnosti i problema s upravljanjem. U tužbi se navodi kako je glumac ostao zarobljen jer je sigurnosni pojas "povukao Walkerov torzo nazad silom od hiljade kilograma, slomivši mu rebra i karlicu", što znači da nije mogao pobjeći od požara.

Porsche nije komentirao ovaj slučaj.

Paul Walker preminuo je u saobraćajnoj nesreći u novembru 2013. godine u Californiji. Imao je 40 godina. Automobil je vozio njegov prijatelj Roger Rodas koji je također poginuo. Nesreća se dogodila kada je Walker bio na pauzi snimanja filma Fast&Furious 7.